Skip to main content
Martin Bittara, CEO

Včera sme mali tú česť byť súčasťou jedného z najvýznamnejších investičných stretnutí tohto roku, Global Investment Summit 2023 (GIS). Tento summit bol akýmsi vyvrcholením toho najlepšieho z investičného sveta v Čechách a na Slovensku, kde sme mali možnosť počúvať a zapájať sa do diskusií o aktuálnych makroekonomických trendoch a predovšetkým o otázke, či kráčame do náručia recesie.

Významné rozpravy

Jedným z vrcholov tohto investičného zážitku bola prezentácia bývalého šéfa Českej národnej banky, ktorý poskytol hlboký vhľad do súčasného stavu ekonomiky a navrhol potenciálne riešenia na ochranu pred možnou recesiou. Diskusia o inteligentných spôsoboch investovania, ktorá nasledovala, bola nielen poučná, ale aj inšpirujúca pre tých, ktorí sledujú finančné trhy.

Kryptomeny v Stredobode Pozornosti

Investori sa nenechali zlákať len tradičnými investičnými nástrojmi, ale s obrovským záujmom sa pustili do diskusií o kryptomenách a ich mieste v modernom investičnom portfóliu. S nárastom popularity kryptomien to bolo téma, ktorá nemohla chýbať. A tak sme skúmali, ako čo najlepšie integrovať tieto digitálne meny do investičných stratégií už dnes.

Nechýbala ani rozprava o dvoch zaujímavých udalostiach, ktoré nás v oblasti kryptomien čakajú. Prvou je blížiaci sa Bitcoin halving, udalosť, ktorá bude mať obrovský vplyv na túto najznámejšiu kryptomenu. Druhou je očakávaná regulácia MiCA, ktorá prinesie nové pravidlá pre európsky trh s kryptomenami.

Bitcoin Halving: čo to je a prečo je taký dôležitý?

Bitcoin halving je udalosť, ktorá redukuje odmenu, ktorú dostávajú „ťažiari“ za overovanie transakcií v sieti Bitcoin. Ide o proces, ktorý sa deje približne každé štyri roky a má za následok obmedzenie množstva nových Bitcoinov, ktoré sa vytvoria. To znamená, že kryptomena sa stáva vzácnejšou. Pre investičných guru to znamená, že Bitcoin by mohol byť ešte atraktívnejší ako uchovávateľ hodnoty, pričom by mohla stúpnuť jeho hodnota.

Regulácia MiCA: vplyv na európsky trh

Nad reguláciou MiCA visí veľa otázok. Bude to znamenať, že európske kryptoburzy a platformy budú musieť dodržiavať prísnejšie predpisy? Alebo to bude skôr katalyzátorom pre legitímny nárast kryptomenového priemyslu v Európe? Odpovede na tieto otázky zrejme ovplyvia investičné stratégie mnohých.

Perspektívy pre investície

Výstupom z tohto summitu bolo jasné, že investori sledujú nové príležitosti. S možnosťami, ktoré kryptomeny a udalosti ako Bitcoin halving a regulácia MiCA ponúkajú, by sme mohli svedčiť o nových prílevoch investícií do tohto odvetvia.

V tomto dynamickom prostredí je kľúčom byť informovaný, flexibilný a otvorený novým investičným príležitostiam. Investori, ktorí sú ochotní prijať riziko a sledovať nové trendy, môžu využiť potenciál pre rast svojich portfólií.

Záverom môžeme povedať, že na investičnom summite 2023 sme sa dozvedeli, že svet investícií zostáva dynamický a plný príležitostí. Niektoré z nich sa týkajú kryptomien a nových pravidiel, ktoré ich budú regulovať. A my sme pripravení sledovať tento vývoj a pomôcť vám lepšie porozumieť týmto novým možnostiam v investičnom svete.

Martin Bittara

Martin Bittara

CEO

Pomohol vybudovať úspešného SFA na Slovensku a má za sebou viaceré úspešné finančné projekty. Cez 15 rokov zhodnocuje voľný kapitál firmám a rodinám.

Nasledujúci článok