Skip to main content

Prehľad udalostí z kryptomenového trhu za posledný týždeň

🧩 Bitcoin sa stabilizuje okolo $60,000

Cena Bitcoinu stagnuje v úzkom pásme, pričom investori stále debatujú, či sa konsoliduje alebo pripravuje na ďalší pokles. Analytici sledujú technické indikátory a sentiment trhu, ktoré signalizujú možnú volatilitu, no smer pohybu ceny nie je jednoznačný. Krátkodobí investori vyčkávajú, zatiaľ čo dlhodobí držitelia zvyšujú svoje pozície, čo naznačuje dôveru v dlhodobý potenciál.

🧩 Dlhodobé držanie Bitcoinu rastie

Napriek nedávnemu poklesu ceny Bitcoinu sa držanie tejto kryptomeny zvyšuje. Dáta od Glassnode ukazujú, že počet adries, ktoré držia Bitcoin dlhšie než jeden rok, stúpa. Tento trend poukazuje na dôveru investorov v dlhodobé zhodnotenie Bitcoinu, čo kontrastuje s krátkodobou volatilitou na trhu.

🧩 Stabilita Bitcoinu môže podporiť altcoiny

Stabilné obchodovanie Bitcoinu v úzkom pásme môže vytvoriť priaznivé podmienky pre rast altcoinov, ako sú BNB, TON, AAVE a HNT. Technické ukazovatele naznačujú, že tieto kryptomeny majú potenciál zhodnotiť sa, ak sa Bitcoin udrží v tomto stabilnom rozpätí. 

🧩 Hash Ribbons signalizujú pozitívny vývoj

Podľa CryptoQuant signál Hash Ribbons naznačuje, že kapitulácia ťažiarov Bitcoinu je na konci. To je dobrý signál pre rast ceny, keďže obdobie kapitulácie ťažiarov často nasleduje býčí cyklus, v ktorom sa cena výrazne zvyšuje, ako sa trh stabilizuje.

🧩 Americké voľby a Bitcoin

Blížiace sa americké voľby prinášajú pozitívne očakávania pre Bitcoin, najmä kvôli zvýšenej likvidite a regulačným zmenám. Očakáva sa, že vyššia trhová aktivita a lepšia likvidita podporia býčí sentiment, ktorý by mohol viesť k ďalšiemu rastu ceny.

🧩 Predaj Bitcoinov vládou USA

Podľa analytika Scotta Johnsona USA predáva svoje Bitcoinové rezervy, čo spôsobuje tlak na pokles ceny. Predaje súvisia s konfiškáciou Bitcoinov z trestnej činnosti a môžu krátkodobo destabilizovať trh v závislosti od objemu predaných aktív.

🧩 Technická analýza predpovedá zdvojnásobenie hodnoty Bitcoinu

Najnovšia technická analýza naznačuje, že Bitcoin by mohol zdvojnásobiť svoju hodnotu v blízkej budúcnosti, s kľúčovými indikátormi poukazujúcimi na silný býčí trend. Táto predikcia podnecuje optimizmus medzi investormi.

🧩 Bitcoin ako digitálne zlato

Analytici predpovedajú, že Bitcoin by mohol dosiahnuť cenu medzi $45,000 a $135,000, čo je inšpirované vývojom zlata počas inflácie. Rovnako ako zlato, aj Bitcoin je vnímaný ako zabezpečenie voči inflačným tlakom, čo zvyšuje jeho atraktivitu pre dlhodobých investorov.

🧩 Opakovanie vzorov z minulých volebných rokov

Podľa analytika Mathewa Hylanda sa Bitcoin pohybuje podľa vzoru z volebných rokov 2012, 2016 a 2020, kedy cena v auguste klesla na minimum, aby následne prudko vzrástla v poslednom kvartáli. Hyland očakáva podobný vývoj aj tento rok, s možným poklesom pod $50,000, čo by vytvorilo atraktívnu nákupnú príležitosť.

🧩 Goldman Sachs a znížila pravdepodobnosti recesie

Goldman Sachs znížila pravdepodobnosť recesie v USA, čo pozitívne ovplyvňuje trh kryptomien tým, že znižuje tlak na rizikové aktíva ako Bitcoin. Zlepšený sentiment by mohol podporiť ďalší rast trhu.

🧩 Makroekonomické faktory a Bitcoin

Analýzy ukazujú, že makroekonomické ukazovatele, ako úrokové sadzby a inflačné dáta, majú väčší vplyv na trh než politická neistota okolo Trumpa. Tieto faktory formujú trh s kryptomenami viac než volebné predikcie.

🧩 Tether a blockchain Aptos

Tether spustil svoj stablecoin USDT na blockchain Aptos, čím znížil transakčné náklady a zlepšil efektivitu prevodov digitálnych aktív. Tento krok rozširuje dostupnosť USDT na ďalších blockchainoch, čím zvyšuje flexibilitu jeho používania.

🧩 Vyplácanie miezd v kryptomenách v Dubaji

Dubajský súd potvrdil, že vyplácanie miezd v kryptomenách je legálne, čo podporuje rast kryptomenového sektora v regióne. Tento vývoj otvára dvere pre širšie prijatie kryptomien ako platobného prostriedku v každodennom živote.

🧩 Deutsche Bank a Bitcoin

Deutsche Bank, jedna z najväčších svetových bánk, potvrdila, že drží Bitcoin a poskytuje svojim klientom možnosť spravovať kryptomenové aktíva cez svoju platformu. Tento krok signalizuje rastúcu integráciu kryptomien do tradičných finančných služieb.

🧩 Čínska regulácia kryptomien

Čína aktualizovala svoj zákon proti praniu špinavých peňazí, aby zahrnula kryptomeny, čím sprísnila kontrolu nad digitálnymi aktívami. Tento krok posilňuje snahy čínskej vlády o transparentnosť a reguláciu v kryptomenovom sektore.

Bezplatná registrácia
Pozrite si webinár s názvom „3 groše v digitálnom veku“ a pripravte svoje deti na budúcnosť plnú digitálnych možností a zázračných výnosov!
Nasledujúci článok